Velkommen

Velkommen til Struer Statsgymnasiums hjemmeside. Vores skole er Danmarks første Campusskole, og vi har siden 2008 udbudt både gymnasiale uddannelser og erhvervsuddannelser. I dag udbyder skolen EUD, EUX, STX, HHX, HTX, HF, IB og 10.klasse i ét samlet internationalt studiemiljø med fælles ledelse, og det gør os til noget helt unikt. Og så har vi ovenikøbet også en kostskole, som er den hjemlige ramme for elever på alle vores uddannelser med 127 værelser. Du kan besøge sektionerne om vores uddannelser og vores kostskole via forsiden.

Vores motto er Lær mere – Learn more. Det hænger på væggen i vores hovedindgang som daglig påmindelse om, hvad der er vores overordnede mål. Det betyder i sin essens, at vi vil lære eleverne mere end de selv tror de nogensinde får brug for. Vi er overbeviste om, at vi i de faglige aktiviteter – i fag, i projekter, på tværs af fag, gennem sociale aktiviteter – kan udruste eleverne med kompetencer og færdigheder, som de i nogle tilfælde først opdager nytten af senere i deres liv. På SSG skal eleverne lære alt det der kræves i love og bekendtgørelse og så lige lidt mere.

Derfor vil vi følgende:

1. at eleverne på SSG bliver medlevende, modige og nysgerrige.

2. at eleverne oplever en meningsfuld skolegang.

3. at eleverne opnår kompetencer og færdigheder, som det 21 århundrede kræver.

4. at eleverne udfordres til at blive morgendagens iværksættere, aktive medborgere, kompetente fagpersoner og problemløsere.

Struer Statsgymnasium er en institution, der altid har forandret sig. Født som DSB-bygning i 1917, etableret som gymnasium i 1932, indviet kostskole i 1970, oprettet af IB-uddannelsen i 2003, gennemført fusion i 2008 med den tidligere erhvervsskole, startet 10.klasse i 2011 og udvidet EUD/EUX-udbuddet i 2016 til hele 10 GF2-tilbud. Struer Statsgymnasium er en skole med lange historiske rødder, der udgør et fundament, som vi står stolte på, og en skole under konstant udvikling.

Hver dag møder vi med fokus på kvalitet i opgaveløsningen og med omsorg for vores medmennesker. Vi ønsker kort sagt at hver eneste elev skal løfte sig fagligt og menneskeligt og blive så dygtige som muligt.

foto
The Chinese students who are hosted by our students who live at Struer Statsgymnasium - Kostskole got to see the (rainy) part of Struer today ☔️ 🇨🇳 🇩🇰
foto
A warm welcome to our exchange students from the “High School affiliated to Fudan University” in Shanghai, China 🇨🇳.

#welcome to Denmark , welcome to #StruerStatsgymnasium
foto
2h og 3h var fredag med deres dansklærere på ekskursion til Kolding. På Trapholt Museum stod den på elegant moderne dansk møbeldesign, hvor bl.a. Børge Mogensens klassiske kirkestol blev studeret. Og på Koldinghus fik spændende historier om bl.a. Christian IV og en imponerende udstilling om ”Magtens smykker” eleverne til at lytte godt efter. Det danskfaglige fokus for turen var branding og storytelling.
foto
Struer Statsgymnasium - STX HF IB HHX HTX EUD EUX 10.-klasse added 26 new photos.
foto
EUD/EUX-intro tilbereder “Flammenkuchen”. Schmeckt super!
STUDIEJOB
Jysk Fynske Medier i Struer søger friske unge som fast afløser fredag aften.
Man skal minimum være fyldt 18 år.

Du vil indgå i et team på 4 afløsere, hvor der arbejdes på skift hver fredag aften (Fri ca. Hver 4. fredag).

Du skal kunne arbejde i skolernes ferier og helligdage, da du her vil skulle afløse de fastansatte.

Arbejdet består hovedsageligt i pakning af aviser og reklamer.

Skulle dette have fanget din interesse, så henvend dig i pakkeriet med en ansøgning eller send en ansøgning til Morten Hansen:
morha@jfmedier.dk
foto
Skoleårets første morgensamling med mange informationer om musik, kor, skovturen, Pnyx, festudvalget, havkajakkurser, “billeder” og meget mere.

Struer Statsgymnasium
Jyllandsgade 2, DK-7600 Struer