Velkommen

Velkommen til Struer Statsgymnasiums hjemmeside. Vores skole er Danmarks første Campusskole, og vi har siden 2008 udbudt både gymnasiale uddannelser og erhvervsuddannelser. I dag udbyder skolen EUD, EUX, STX, HHX, HTX, HF, IB og 10.klasse i ét samlet internationalt studiemiljø med fælles ledelse, og det gør os til noget helt unikt. Og så har vi ovenikøbet også en kostskole, som er den hjemlige ramme for elever på alle vores uddannelser med 127 værelser. Du kan besøge sektionerne om vores uddannelser og vores kostskole via forsiden.

Vores motto er Lær mere – Learn more. Det hænger på væggen i vores hovedindgang som daglig påmindelse om, hvad der er vores overordnede mål. Det betyder i sin essens, at vi vil lære eleverne mere end de selv tror de nogensinde får brug for. Vi er overbeviste om, at vi i de faglige aktiviteter – i fag, i projekter, på tværs af fag, gennem sociale aktiviteter – kan udruste eleverne med kompetencer og færdigheder, som de i nogle tilfælde først opdager nytten af senere i deres liv. På SSG skal eleverne lære alt det der kræves i love og bekendtgørelse og så lige lidt mere.

Derfor vil vi følgende:

1. at eleverne på SSG bliver medlevende, modige og nysgerrige.

2. at eleverne oplever en meningsfuld skolegang.

3. at eleverne opnår kompetencer og færdigheder, som det 21 århundrede kræver.

4. at eleverne udfordres til at blive morgendagens iværksættere, aktive medborgere, kompetente fagpersoner og problemløsere.

Struer Statsgymnasium er en institution, der altid har forandret sig. Født som DSB-bygning i 1917, etableret som gymnasium i 1932, indviet kostskole i 1970, oprettet af IB-uddannelsen i 2003, gennemført fusion i 2008 med den tidligere erhvervsskole, startet 10.klasse i 2011 og udvidet EUD/EUX-udbuddet i 2016 til hele 10 GF2-tilbud. Struer Statsgymnasium er en skole med lange historiske rødder, der udgør et fundament, som vi står stolte på, og en skole under konstant udvikling.

Hver dag møder vi med fokus på kvalitet i opgaveløsningen og med omsorg for vores medmennesker. Vi ønsker kort sagt at hver eneste elev skal løfte sig fagligt og menneskeligt og blive så dygtige som muligt.

foto
Erasmus+ gruppen viser frem mod sommerferien resultaterne af andet års projektarbejde i form af en udstilling i Vandrehallen.

Læs mere om projektet og tilmeld dig til næste års afsluttende projekt aktiviteter på SSG ved at skrive til cvn@stgym.dk
foto
Group 4 project for the 1 IB class.
This year's theme was "Energy". the students formed groups of 4 (students from biology-Chemistry-Sports, exercise, health and science) and conducted an experiment in which they had to include those subjects.

The group 4 project is a collaborative activity where students from different group 4 subjects work together on a scientific or technological topic, allowing for concepts and perceptions from across the disciplines to be shared in line with aim 10—that is, to “develop an understanding of the relationships between scientific disciplines and their influence on other areas of knowledge”. The project can be practically or theoretically based. Collaboration between schools in different regions is encouraged.

The group 4 project allows students to appreciate the environmental, social and ethical implications of science and technology. It may also allow them to understand the limitations of the scientific study, for example, the shortage of appropriate data and/or the lack of resources.
foto
Gehen, geht, ging og hvad kommer så…? 12Ty har udviklet egne øvelser til at træne stærke verber i tysk og prøver nu hinandens af. Her ses en stafetleg.
foto
Struer Statsgymnasium - STX HF IB HHX HTX EUD EUX 10.-klasse shared a link.
foto
Vi venter på fremvisning af stx- mediefags kortfilm sammen med Flemming Madsen og mediefagseleverne - vi glæder os!
foto
Struer Statsgymnasium - STX HF IB HHX HTX EUD EUX 10.-klasse added 31 new photos — at Struer Statsgymnasium - STX HF IB HHX HTX EUD EUX 10.-klasse.
Årets sidste Fredagscafe:
HTX med Mac og blyant: